Blog Dostlarım

30 Aralık 2011 Cuma

Zor iş!



Evet bence çok zor bi iş çocuk yetiştirmek, hadi terbiye vermeyi bi kenara onu yedirmek,temizlemek,oyalamak zor zanaat,çocuğu olanlar beni anlayacaktır.tabiii bazıı becerikli hanımlara zor gelmeyecektir.biraz tembelim galiba:)
bu yemek konusu çok zorluyo beni , eşine bile her akşam yemek yapmayan biri olarak her gün çocuğa ne yedirecem diye düşünmek bu aralar en büyük sorunum,kendimi yetersiz buluyorum ve kendime kötü anne damgası vurmak üzereyim.Enes ona kalsa onun menüsü pilav ve tarhana çorbasından oluşacak başka bişi yediremiyorum.Arkadaşımında enesten 4 ay büyük çocuğu var arkadaşım neler neler yapıyo kendimi eksik hissediyorum,yemek anlayışım kebaplar,pilav yanına yemekler olduğu için sulu yemekler konusunda çok zayıfım,hep çalıştığım içinde geliştiremedim,ama bundan sonra mutfağa taşınıyorum ortamı kuruyorum,hobi olarak dikiş makınamdan kalkıp mutfağa geçiyorum.
Canım oğlum sana en güzel yemekleri yapmak istiyorum.ama birazcık beceriksiz bi annen var şansızsız bu konuda ama ben seni çok komacaaan seviyoruum.
Benimle aynı zorlukları yaşayanlar oldumuacaba.ve tavsiyesi bulunanlar yorumlarınızı eksik etmeyin.

6 yorum:

  1. bence kendine haksizlik ediyorsun canim..bütün anneler fedakardir,senin böyle düsünüp kendini yemende fedakarliginin bir göstergesi...
    cocuklarin yemek yeme konusundaki ilgisizligi genel bir olay ztn,hemen hemen cogunda var,sulu yemeklere agrilik vermemis olabilirsin bu güne kadar,bundan sonra yaparsin,okadarda büyük bir sorun degil..ben kimelritaniyorum,hic yemek yapmayip evinde hep hazir tüketen,üstelikte calismadigi halde....kendine asla haksizlik etme tatlim...öperim:)

    YanıtlaSil
  2. al benden de o kadar. ev hanımlığı zor iş üstüne birde çocuk gerçekten ciddi bir sorumluluk. seni çok iyi anlıyorum. yemek konusunda tavsiyem terbiyeli çorbalar hem vitamin açısından zengin, hem yapımı kolay hemde çocukların damak zevkine çok uygun. benim kurtarıcım oluyorlar. bizim ufaklığında yemekle arası hiç yok ama sevdiği çorbalara asla hayır demiyor. tariflerini paylaşırım yakın zamanda inş.

    YanıtlaSil
  3. bende ilk evlendiğim zaman çok yaşamıştım bu problemi.eşim boğazına düşkün değil yemekte seçmez ama her yemeği de yemez kesinlikle tadı iyi olacak.farklı çeşit olacak..evlenene kadar mutfağın yolunu bilmeyen ben çalıştığım için işten gel ne yapıcam diye düşün .. ayyyy ne zorlanmıştım yaa..bi ara ciddi ciddi işi bırakmayı bile düşündüm..ama sonra herşey yoluna girdi yemek blogları sağolsun :) fırın yemeklerini tavsiye ederim sana..özellikle sebze yemeyen çocuklar için bence çok iyi oluyo..aklına gelecek her türlü sebzeyi beşamel soslayıp içine istersen kıyma et yada tavuk parçalayıp fırında pişirdiğinde hem sebze hem et yemiş oluyosun çocuklar için çok besleyici hemde tadı harika oluyo..tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  4. çok saolasın zeliscım etrafımda çeşit çeşt yemek yiyen çocuklar olunca ister istemez eksik hissediyo kendini.

    rengarenekli gerçekten zor iş ev hanımlığı tariflerini sabırsızlıkla bekliyorum.en kısa zamanda inşşş

    YanıtlaSil
  5. pompişce:benimde tam tersi oldu evlenmeden önce yemek yapmazdım ama yer değişikliğinden dolayı 2 ay işsiz kalmıştım evde çeşit çeşit yemekelr yaptım kayınvalidem hep çalıştığından çeşit oılmazmış evlerinde beni hala çoook becerikli bişi sanırlar:)) yavaş yavaş tek çeşide indi çocuk oluncada yemek yapmayı unutuyorum :)hafta içi bir günü dışardayım mutlaka hafta sonudayemek olmaz evde gene dışarda çocuğumda alıştı bizim karmaşaya ama arada kaynasın istemiyorum.fırın yemekelrini bende seviyorum kolay geliyo bana başameli denicem saolasın cnaım

    YanıtlaSil
  6. "Bay Lee Ben (Kredi Görevlisi) ile tanıştırıldığımda, pazara ilk kez ev alıcısı olarak giriyordum. İhtiyaçlarım biraz farklıydı ve bana ön onay mektubumu göndermeden önce birçok sorum vardı , bunun ne anlama geldiği ve nelerin değişebileceği hakkında benimle konuşmak için aradı. Kendisini hemen hemen her saatte e-posta ve kısa mesaj yoluyla bana sundu, çok duyarlı ve bilgiliydi. O da çok açık sözlü, kapanış zamanı ve diğer ayrıntılar açısından beklentilerimin ne olduğunu ona açıkladım. Bu beklentileri karşılayacağını söyledi ama onları aştı. O kadar çabuk kapattım ki emlakçım ve satıcı elbette bu konuda heyecanlandı. Ancak bir alıcı olarak, süreçte kısa ve öz bir şekilde yürümekten memnun oldum. Ön onaydan kapanışa kadar yolculuk o kadar kusursuzdu ve kendimi şanslı sayıyorum çünkü internet hakkında korku hikayeleri duydum. Herhangi bir pazarda kredi arayan herkese bir kredi memuru Ben Lee iletişim e-postası: 247officedept@gmail.com & Whatsapp Numarası: + 1-989-394-3740 öneririm. Her şey elektronik olarak amaca uygun ve güvenli bir şekilde ele alındı ​​:) ”

    YanıtlaSil

Düşünceleriniz.